Tilbakeblikk: Nesøya – Lyn 1-14

På lørdag avsluttes 2015-sesongen. Lyn møter Holmen på Bislett, Ullern møter Kåffa på Ekeberg. 3 poeng og 17 mål er det opp til trygg plass. Vi regner med at Kåffa vinner på Ekeberg, da gjenstår det bare å score nok mål på Bislett.
Hele denne uken har #sekstenmotHolmen spredd seg på sosiale medier. Og ingenting passer bedre enn å mimre tilbake til Nesøya 29.09.2010.

Har du husket å invitere venner og familie til fb-arrangementet vårt? (Facebook)

De fleste husker den lille perioden vi var i 6. divisjon godt, og flere av kampene får man gåsehud av å tenke tilbake på fortsatt. Men en av undertegnedes største favoritter er kampen på Nesøya. Før den siste runden lå tre lag på lik poengsum og delte 1. plassen. Kun ett lag kunne rykke opp og kampen borte mot Nesøya måtte derfor vinnes. Ikke nok med det, men Lyn måtte vinne kampen med flere mål pga. målforskjell. Altså veldig likt scenario som vi mest sannsynlig vil være vitner til i morgen.

Tifo fra Nesøya i 6. divisjon 2010. Foto: Budstikka

Tifo fra Nesøya i 6. divisjon 2010. Foto: Budstikka

Det var en mørk onsdag kveld i september.
Det var kamp i flomlys, Champions League-stemning, bortsett fra at de store tribunene var byttet ut med en enorm skråning på en øy i Asker. Nesøya mobiliserte til fest og det skulle det vise seg å bli. For skråningen var fylt av rød- og hvitkledde før kampstart. Spillerne entret kunstgresset til en tifo med skriften «NYE HELTER ER FØDT». Dette hadde verken Nesøya eller 6. divisjon opplevd tidligere.
Dette skulle være vår kveld.

Til pause ledet vi 5-0, scoringer av vår kjære Endre, Vegard «Messi» Vinje, Simen Sørgaard Kongshaug og 2x Oscar Hjorth. Det dempet ikke akkurat stemningen, for nå var vi på vei til opprykk. Tidlig i 2. omgang satte Hjorth dagens tredje og til 6-0. Like etterpå scoret Nesøya et trøstemål, og det var det de fikk.

Bastionen på Nesøya i 6. divisjon i 2010. Foto: Budstikka

Bastionen på Nesøya i 6. divisjon i 2010. Foto: Budstikka

For Lyn styrte showet i Bærum og ga seg ikke før Vegard Messi satte sitt fjerde for dagen og Lyn sitt 14. rett før slutt. 14-1 og jubelen er jeg sikker på hørtes over hele øya. Under hele kampen var det enormt trykk fra «tribunen» og teksten til «Vi skal bli konger i 6.» var nå byttet ut med «Vi skal bli konger i 5.». Banestorming av samtlige 4-500 fremmøtte Lyn-supportere da dommeren blåste av og sammen med alle spillerne kokte det lenge etter kampslutt med sang og seiersdans. Det øyeblikket vil aldri glemmes!

Noe annet som er interessant fra den kvelden: Mikkis var trener, Tresor kaptein og Endre briljerte på midten. I morgen står samme trener på benken, Tresor har byttet ut kapteinsbindet med en spillendetrener-rolle og Endre er så vidt vi vet skadefri og spilleklar i morgen. Kan de gjenta suksessen for 5 år siden og klare #sekstenmotHolmen? Kun en måte å finne ut det på, og det er å møte opp på Bislett stadion i morgen klokken 13.00!

Andre kamper som også har endt målrikt for Lyn de siste årene: (hentet fra Lynhistorie.com)
06.09.2011 Øvrevoll Hosle – Lyn 0-13
25.09.2011 Lyn – Ullern 2 12-1
09.06.2012 Lommedalen – Lyn 1-12
11.09.2011 Lyn – Hauger 11-0
11.08.2010 Christianssand – Lyn 1-10

Les også om avslutningen på Patio etter kampen.

Gikk du glipp av kampen eller ønsker å mimre tilbake til denne fantastiske kvelden, så anbefaler vi deg å ta deg tur på YouTube og søke den opp. Under er en av dem, der vi feirer seieren rett etter kampslutt. Måtte det gjenta seg i morgen!
Vi sees på Bislett klokken 13. Ekte fotball – Ekte fans!