Viktig info om 2017!

Bli med å bidra til at Bastionen fortsetter å vokse. Foto: Lars Opstad, Kladd.no

Vi står alle sammen for Lyn, nå må vi også stå sammen for Bastionen. Dugnad er stikkordet i år. Selge effekter, dele ut flyers, invitere til kamp, gjøre klar tribune, flippe burgere på Bastionencup. Ting skal gjøres, og uten din hjelp klarer vi det ikke i år. Send en mail til jegvil[at]bastionen.no for å vise din interesse, og oppfordre alle Lyn-vennene dine til å gjøre det samme. Jo flere som bidrar, jo mindre blir det på hver. Husk at selv den minste ting hjelper. Enten du har noen konkrete oppgaver du ønsker å gjøre, eller du bare ønsker å bidra når du kan, ser vi frem mot å høre fra deg.

Sesongen 2017 er i gang og vi startet med å knuse Røa 7-1. Denne sesongen vil bli noe helt annet enn fjorårets, noe vi selvsagt priser oss lykkelige over. Viktige poeng skal spilles om hver runde og en gang utpå høsten håper alle i Lyn-miljøet at vi kan krone året med det velfortjente opprykket vi ble frarøvet i fjor. Klubben har dessuten en ny mann ved roret i Thomas André Ødegaard, tidligere Bastionen-favoritt. Alt skal ligge til rette for at inneværende sesong kommer til å by på en rekke uforglemmelige øyeblikk!

For at 2017 skal bli så vellykket som potensialet tilsier, kreves det i år litt hardere arbeid av dere som medlemmer og Lyn-supportere. I likhet med Lyn blir det nemlig nye tider også for Bastionen. De siste sesongene har oppslutning på Lyns kamper og antall Bastionen-medlemmer sunket stabilt, og i fjor var dette medlemstallet sannsynligvis lavere enn det noen gang har vært siden slutten av 90-tallet. Legger man til at det de siste sesongene har vært eksepsjonelt vanskelig å finne motiverte medlemmer til å påta seg styreverv i organisasjonen, fant man på det ekstraordinære årsmøtet ut at en omstrukturering var nødvendig. Hovedessensen i denne er at Bastionens styre fra nå av skal ha ytterst begrensede arbeidsoppgaver.

Styrets titler vil være medlem, sekretær, økonomi og tur. Det betyr at styret i år har ansvar for å trykke opp og sende ut medlemskort, ansvar for å sørge for at organisasjonen har en sunn økonomi og ansvar med arrangement av borteturer, samt et kommunikasjonsansvar med øvrige medlemmer. Øvrig aktivitet er det Bastionens medlemmer som må bidra til at skal skje. Tidligere sesonger har styreverv i Bastionen innebåret ansvar for kjøp og salg av effekter, arrangering av avsparksfest, avslutningsfest og eventuelt (som er aktuelt i år) jubileumsfester, arrangering av Bastionen-cup, gjøre tribunen kampklar med tanke på bannerer, flagg og tromme, med mer. For at denne endringen skal merkes minst mulig av øvrige bastionærer er styret i år derfor avhengig av DIN hjelp. Vi kan ikke fortsette med trenden som tilsier færre medlemmer og mindre stående og syngende supporterfelt. Det er en trend som er en rak motsetning til Lyns mål, nemlig å nå gamle høyder, og å bli større og sterkere. Da kreves det en stor og sterk Bastionen óg!

Vi håper på mange gode opplevelser fra tribuneplass i år. Foto: Lars Opstad

I Bastionens 25. leveår må hvert enkelt medlem derfor gå i seg selv og finne frem den iveren vi vet at alle innehar! Vil du spille Bastionencup? Meld deg til å bidra! Vil du at Bastionen skal feire 25 fylte år? Meld deg som den gode hjelperen du er! Vil du se flere folk på Bislett i år? Ta kontakt med styret, book deg et rom på klubbhuset og klekk ut ideer til rekruttering sammen med andre! Ønsker du at tribunen skal være levende? Meld deg til å bidra!

Her er det snakk om å ikke være fremmede for hverandre. Vi kan ikke sitte på hver vår tue og tenke at «noen» vel tar ansvaret du selv kunne tatt. Istedet sender du en mail til jegvil[at]bastionen.no, hvorpå styret gir deg svar og skaper kontakten som er nødvendig for at aktiviteter skal gjennomføres, ved din og andres hjelp.

Styret vil i god tid før sesongstart komme med ytterligere informasjon om hvordan dette skal gjøres. Husk: Om styret i forkant av årets første seriekamp har en liste på 20-50 personer de vet kan kontaktes, betyr det antakelig at du blir kontaktet et fåtall ganger i løpet av sesongen, for å for eksempel legge ut flagg og tromme i et par kamper, selge effekter i forkant av én kamp, eller ta ansvar for å være medarrangør til én fest.

Vi håper du vil takke ja til å stå på en slik liste, og ellers være motivert til å bidra der det trengs. Da kan vi i november si at årets sesong har vært en kjempesesong, der både medlemstall og antallet stående og syngende igjen har økt, ikke sunket!
Send derfor en mail til jegvil[at]bastionen.no med en liten notis om hva du kan tenke deg å bidra med i sesongen som kommer.