Olja Lyn 2016

Gutta feirer seier foran Bastionen. (Foto: Harald Sollund)

Flere av høstens nøkkelspillere ønsker å bli i klubben, men klubben trenger din hjelp for å signere dem. (Foto: Harald Sollund)

I 2016 vil Tresor og Mikkis bygge det laget som skal hevde seg i 2. divisjon 2017. Din innsats kan utgjøre forskjellen!

En rekke av høstens nøkkelspillere har tilbud om lønnet spill for klubber på høyere nivå, men ønsker å bli i Lyn dersom de får kontrakt rundt minstelønn, 4000 kr i måneden. Med en totalramme på kr 650.000 vil trenerne, med få unntak, kunne beholde eksisterende nøkkelspillere samt hente inn forsterkninger der det trengs. Beløpet er tilsvarende det som ble samlet inn i regi Olja Lyn til sesongene 2013 og 2014.

Mer informasjon og mulighet til å bidra finner du på http://www.oljalyn.no/

Hvorvidt det er fornuftig å i det hele tatt operere med spillerlønninger i 3. divisjon har naturligvis vært oppe til vurdering hos trenerteamet.

– Vi mener den vurderingen må sees i et lengre perspektiv. Om vi skal ha en klar ambisjon om opprykk på første forsøk, for deretter å bli et topplag i 2. divisjon, så starter forberedelsene nå. Det kan godt hende vi rykker opp med et lag helt uten lønninger også, men i så fall ligger det i kortene at laget i større grad må komponeres på nytt igjen om et år for å være rustet for nivået over, sier Tresor Egholm.

Han understreker også at dette ikke handler om noen grådighetskultur.

– Det dreier seg i hovedsak om skoleelever og studenter som forsøker å få hverdagen til å gå rundt.

Trening 4-5 kvelder i uka og kamp i helgen gjør at en deltidsjobb nødvendigvis vil gå utover muligheten til å trene nok. For noen spillere vil en minimumskontrakt på 4000 kroner i måneden utgjøre en såpass stor forskjell i treningshverdagen, at det blir avgjørende for klubbvalg.

Prosjektet vil omfatte en gruppe på rundt ti spillere, der trenerne har plan A og B for de ulike rollene som skal fylles. Vi kan imidlertid røpe at både Jason Bli og Jonas Hammer befinner seg på listen over hvem som er klare til å sette signatur på ny kontrakt med Lyn.

God start
Mange har allerede signalisert at de ønsker å bidra, over 100.000 kr er lagt på bordet – før kampanjen er lansert. Det har sørget for at høstens eminente stopperpar, Ola Sætherbakken og Benjamin Nyheim, allerede har signert.

Vi håper du ønsker å bli med. Sammen kan vi sikre et Lyn-lag som etter alle solemerker vil by opp til fest på Bislett til våren, og ikke minst sørge for at gjensynet med 2. divisjon blir triveligere enn avskjeden.

Som tidligere år lanserer vi tre ulike nivåer:

  • Gull – 10.000 kr eller 1.000 kr /12 mnd
  • Sølv – 5.000 kr eller 500 kr /12 mnd
  • Bronse – 2.000 kr eller 200 kr /12 mnd

Gaver til idrettslag opp til kr 16.000 er fradragsberettiget på ligningen påfølgende år. Alle som har bidratt i 2014 vil få en separat epost om fremgangsmåte.