Bastionen mot homofobi

Foto: Lars Opstad/Kladd.no

Fra torsdagens kamp mot KFUM på Bislett stadion. Foto: Lars Opstad/Kladd.no

Lyn er til å grine av om dagen. Resultatene så langt denne sesongen er mildt sagt deprimerende, og har ikke akkurat vist tegn til å bedre seg heller. Da er det jaggu godt å føle på at det finnes noen der ute som gjør en enda dårligere jobb enn oss. Vi snakker selvsagt om tomskallene i Norges fotballforbund.

I forbindelse med Branns 16. Mai-kamp mot Nest-Sotra på Brann stadion forespurte Brann ydmykt de høye herrer i NFF om de kunne erstatte de konvensjonelle cornerflaggene på Brann stadion med regnbueflagg denne dagen for å nei takk til homofobi på Brann-stadion, i klubben Brann, samt i norsk fotball generelt. NFF’s tilsvar på dette var et kontant nei med begrunnelsen at det ikke er lov å bruke cornerflagg til «markeringer», og viste samtidig til et eller annet FIFA-direktiv. Ja, så sidrumpa er det altså mulig å bli. Fagre ord om inkludering forsvinner som dugg for solen når Hallén gjør sitt ytterste for å blidgjøre Blatter og gjengen.

Vel, Bastionen har ikke tenkt å være noe dårligere enn Brann i å ønske mangfold velkommen på våre tribuner, og besluttet derfor å erstatte samtlige cornerflagg på kampen mot KFUM med regnbueflagg. Å spørre NFF om lov til denslags er helt åpenbart et fåfengt prosjekt, så her var det lite annet å gjøre enn å ta saken i egne hender. Vi ønsker med dette først og fremst å meddele at seksuell orientering burde være en irrelevant faktor for hvorvidt man skal kunne delta enten på matta eller på tribunen i forbindelse med sporten vi elsker, samt å anerkjenne Branns initiativ for å gjøre fotballen mer inkluderende. Vi ønsker også å rette skarp kritikk mot NFF og ber dem om å gå i seg selv og tenke noe grundigere over hva inkludering i fotballen faktisk innebærer.

Vi vil også rette en takk til Skeiv Ungdom som har lånt oss regnbueflagg for anledningen.

 

Her kan du lese saken i Josimar

Aftenposten om saken